dijous, 12 de desembre del 2013

Naturalesa del llenguatge audiovisual

L’altre dia a classe de GTIC vam poder llegir i parlar sobre 4 capítols del llibre Vídeo y educación de Joan Ferrés el qual ens parla sobre l’evolució de la història de la humanitat i les pors que tenen al canvis que han aparegut durant les ultimes èpoques.

Vídeo y educación de Joan Ferrès.
 Aquest llibre també ens parla sobre la forma de pensar actual de l’home, ja que, segons l’autor, actualment pensem d’una forma més emocional que a la d’abans, que era més racional. Això es deu a les diferents construccions de les quals estan fets els nostres hemisferis cerebrals:
  •           L’hemisferi dret: pot reconèixer formes, sons, espais. Per  tant se’l coneix com a hemisferi emocional.
  •          L’hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements.

El que ens vol dir l’autor és que antigament el que utilitzava la humanitat era l’hemisferi esquerra, part racional del cervell. Però actualment ha guanyat més terreny l’hemisferi dret capaç de valorar més les emocions que transmeten els estímuls exteriors.

L’altre capítol, “Una nueva forma de conocer”, parla sobre les prolongacions tecnològiques del nostre cos. És a dir, l’alteració de la forma de pensar i de comunicar-nos a través d’aquestes.

Llegir un text escrit i contemplar una fotografia són dos operacions diferents des dels processos mentals. La lectura és una operació analítica: primer es fa l’anàlisi  gramatical i desprès el lògic. Mentre que contemplar una imatge és una operació sintètica. El nou home amb el predomini de l’hemisferi dret, compren el mètode sensitiu, és a dir, coneix a través de les sensacions.

L’últim capítol és “Un nuevo lenguaje”, que fa referència a les audiovisuals com a nou mitjà de comunicació. Aquesta comunicació dóna prioritat a l’hemisferi dret, que a adquirit més força en aquesta era electrònica. La identitat del llenguatge audiovisual opera de la imatge a la emoció i de la emoció a la idea.

 Aquesta entrada està basada en l'entrada de Carlos ja que jo vaig haver de marxar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada