dilluns, 30 de desembre del 2013

Twitter

Una de les xarxes social que està treien protagonisme a facebook és twitter. Avui parlem sobre aquesta xarxa social. 
Logo de Twitter by Soportalo
Com bé diu Juan Carlos López García, podem definir a Twitter com una xarxa social amb format “microblogging” que permet a un usuari registrat enviar i rebre missatges de text de fins a 140 caràcters, anomenats “tweets” (piulades en català). Els usuaris segueixen els “tweets” d'uns altres, subscrivint-se com a “seguidors” d'ells [4]. Qualsevol usuari pot tant re publicar (“retwittear”) els missatges que rep i que troba d'interès per als seus propis seguidors, com contestar-li directament als seus autors. 

A continuació us deixo un vídeo on explica que és i per què serveix twitter: 


Com diu en aquest vídeo, twittter serveix bàsicament per comunicar-se entre amics o família encara que ho pots fer amb persones que ni coneixes i rebre informació.

Fer-se un compte de twitter és molt fàcil, només s’ha d’entrar a la web oficial de Twitter i omplir el formulari.

Aquest és el meu twitter, l’utilitzo bàsicament per comunicar-me en família, amics a través de textos o pujant imatges.



S’ha de dir que twitter pot ser utilitzat tant en l’educació com el món laboral. centrant-nos més en tema de l’educació, trobem que twitter ens pot servir per: Compartir feines, treballs fets o recursos amb altres centres, fer preguntes perquè persones de la mateixa classe o persones externes la responguin, etc. 

També us deixo un article de Juan Carlos López García en la web eduteka abans esmentat on parla d’aquesta xarxa social http://www.eduteka.org/TwitterEducacion.php.

Lligant-ho amb això volia fer esment a la conferència sobre pissarres digitals interactives (PDI) i tauletes digitals a l'aula que vaig poder assistir en la setmana de pràctica i reflexió educativa. Va ser una xerrada on es va parlar sobretot de les pissarres digitals interactives i de les tauletes digitals i dels seus usos i recursos a l’aula. Em va semblar una conferència bastant útil i interessant pels recursos que ens van donar. També em va agradar que expliquessin experiències i a partir d'aquí traguessin recursos, aplicacions i sobretot que les poguessin veure. El moment que més em va agradar va ser quan va sortir el nostre professor de música Antoni Miralpeix. Us deixo un seguit de piulades que es van publicar amb el hagstags (etiqueta) #gitic13


                             




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada