dimarts, 7 de gener del 2014

Power Point

Avui parlarem d'una eina que tothom ha utilitzat en la seva època escolar i actualment s'utilitza molt en el món de l'educació: el Power Point. El Powe Point és programa dissenyat sobretot per fer presentacions i esquematitzar la informació. Com bé diu el company Carlos aquest programa està compost per:
  •  Diapositives: són l’eix central de les presentacions, dins d’aquestes podem col·locar diferents objectes (textos, imatges, vídeos,...). Un conjunt de diapositives es diu presentació
  • Transicions: són l’efecte visual que trobem entre diapositiva i diapositiva
  • Animacions: efectes visuals o sonors que s’estableixen als objectes, que impliquen una entrada o sortida.
  • Accions: conjunt d’instruccions que s’executen quan fem un clic en un text hipervinculat.

Podem utilitzar aquest programa de dues maneres diferents: una per transmetre la informació clara, precisa i ordenada a traves de guions i punts als alumnes i l'altra manera és utilitzar les presentacions per a: motivar, interactuar, seduir, emocionar, mostrar, construir ....
Crec que és perillós utilitzar el power point perquè nosaltres sempre hem utilitzat aquest programa i ens l'han presentat utilitzant la primera manera. En el meu cas sempre han utilitzat aquest programa per explicar-me coses i mai per motivar-me. Avui he tingut la possibilitat de veure una presentació diferent, una presentació que ha servit perquè anés més enllà, perquè em motives. És important que nosaltres, la futura generació, sàpiga trobar el punt mitjà entre d'aquestes dues maneres.

Us deixo amb un vídeo de com fer una presentació amb power point i com afegir transicion, animacion, efectes, etc. 



Existeix una eina que serveix per penjar les presentacions en línia, Slideshare. És una mica semblant al Scribd. Només us heu de fer un compte i ja podeu penjar les vostres presentacions, encara que també es poden pujar documents Word i PDF. Si voleu saber més sobre Slideshare podeu visitar aquesta web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada