dimecres, 30 d’octubre del 2013

El bon comunicador

Un dels treballs d'aquest semestre en el mòdul de l'escola d'educació infantil (GTIC + COED) és el bon comunicador. Es tracta de fer un seguiment a un comunicador durant dos mesos i a partir d'aquí vam escollir al personatge a seguir i el meu grup format per: Martí Melo, Judith Roca, Núria Vilanova, Heleia Tauste i jo vam decidir escollir a Toni Soler. Creieu que Toni Soler és un bon comunicador? Si voleu saber-ho, podeu passar per http://seguintatonisoler.blogspot.com.es/ on estem fent el seguiment i on podreu saber això i moltes coses més sobre ell.

Blog on fem el seguiment http://seguintatonisoler.blogspot.com.es/

Software lliure o privatiu

Com ja molt ben sabreu existeixen Software lliures i Software privatius. Quina diferencia hi ha entre aquest dos? Quines són les característiques? i els avantatges? A continuació us deixo un vídeo d'un capítol de programa "Bit@bit" o resolen els dubtes plantejats anteriorment i molts més.






El software lliure és aquell programari que es pot usar, estudiar i modificar sense cap mena de restricció i també copiar i redistribuir perquè el següent usuari que el trobi pugui fer el mateix que tu. Un exemple de software lliure és OpenOffice.

El software privatiu, també anomenat software de propietat, és aquell programari amb restriccions d’us i de modificació. No es pot copiar ni redistribuir versions modificades o no modificades. Un exemple de software privatiu es Microsoft Word.

Jamendo

 
By Jamendo
Fa poc vaig explicar com d'on agafar fotografies que està sota alguna de les múltiples llicències Creative Commons, fent això que siguin lliures i legal agafar-les. També existeixen pàgines web que fan el mateix amb la música, com és el cas de Jamendo. Jamendo és una plataforma musical on els artistes poden pujar la seva música gratuïtament i tothom pot descarregar-se sota llicència Creative Commons. Actualment Jamendo disposa d'un catàleg de més de 7.000 artistes i més de 19.000 àlbums.


Pàgina d'inici de Jamendo



Penso que és una molt bona pàgina si busqueu música no molt reconeguda per
fer vídeos o simplement música instrumental. També s'ha de dir que Jamendo incorpora un botó als àlbums o cançons dels artistes per si vols fer un petit donatiu que va a parar íntegrament a l'artista.

Ken Robinson, un bon comunicador?

A la classe de COED vam estar veient una conferència de Sir Ken Robinson, un educador, escriptor i conferenciant britànic.



A partir d'aquest vídeo on parla com les escoles actuals maten la creativitat dels més petits ens vam preguntar si Ken Robinson era un bon comunicador i si ho era per què. A partir d'aquí ens vam agrupar per grups de 6-7 persones. La tasca era fer un escrit on argumentéssim perquè creiem que era un bon comunicador. A continuació us deixo l'escrit on ho vam expliquem.


Taller de guitarres!

A l'última classe de música vam fer una sessió molt diferent i especial, ja que vam treballar amb guitarres. Com per a moltes persones era la primera vegada que tocàvem aquest instrument només vam aprendre els tres acords bàsics: La, re i do. Amb els quals es pot arribar a fer un munt de cançons infantils.

En la classe

Va ser una experiència molt positiva, ja que penso que és molt útil saber tocar un instrument. En general va ser una activitat que va agradar a tothom.

També us deixo un vídeo que nosaltres també vam veure abans de començar, és molt bàsic però és una de les millors maneres per introduir-se al món de les guitarres.

Actualitat educativa

La setmana passada la Cristina i jo a seminari vam fer un petit treball anomenat: Actualitat educativa. Es tracta de buscar una notícia relacionada amb l'educació i que sigui actual o tingui alguna cosa a veure amb el que està passant en aquest moment. Com actualment s'està criticant i parlant de l'educació de Catalunya vam decidir parlar de dues educacions que estan en les primeres places en l'informe PISA: Finlàndia i Corea del Sur. Per parlar d'aquest tema ho vam fer a través d'un article publicat en l'ABC digital i un vídeo del 30 minuts on parla de l'educació finlandesa i també de l'educació nord-americana.




Com podeu veure l'educació finlandesa és molt diferent de la nostra ja sigui per l'elecció del claustre, organització del temps en l'horari escolar, manera de treball, etc.

L'objectiu d'aquesta activitat és que siguem capaços d'explicar un tema relacionat amb l'educació d'actualitat i que a partir d'aquí siguem capaços de crear un debat. Malauradament no vam poder parlar d'educació coreana però vam recomenar veure el vídeo ja que ens semblava un bon video.


Vista a l'auditori

El passat divendres 25 de novembre vaig anar a l'auditori amb els meus companys de classe per veure: L'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i el concert per a clarinet de Mozart dirigit per Salvador Mas.


Poc abans de començar el concert amb els meus companys.
El concert es va dividir en dues parts amb una pausa entremig. La primera part ambientada, amb Wolfgang Amadeus Mozart, constava de: Cantata maçònica (1791) amb la col·laboració de Yann Beuron i Jan Petryka com a tenors, José Antonio López com a baríton i acompanyant el Cor Lieder Càmera i el Cor Madrigal. I finalment el Concert per a clarinet i orquestra en la Major (1791) que va comptar amb la magnífica intervenció de Laura Ruiz Ferreres amb el seu clarinet.

La segona part, ambientada amb Franz Schubert, va constar de: Missa núm.6 Mi bemoll major(1828) i Tantum ergo (1828). En aquestes dues peces s'hi van afegir: Isabel Monar com a soprano, Marina Rodríguez-Cusí com a mezzosoprano.

dilluns, 28 d’octubre del 2013

Prezi

Segons la mateixa Viquipèdia,  Prezi  és un un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol (programari com a servei). Prezi també té els seus avantatges i inconvenients:


Beneficis
Limitacions
Creació personalitzada o ús de plantilles predissenyades Requereix connexió a Internet (excepte per a la versió de pagament)
Facilitat d'utilització Idioma (en Anglès)
Possibilitat d'inserir text, imatges, àudio, enllaços, vídeos Les presentacions es fan públiques automàticament (excepte la modalitat de pagament i la versió per a estudiants i professors)
Superfície "infinita" de presentació No es pot imprimir (però es pot descarregar en mode flash)
Presentació dinàmica, interactiva, no lineal
Accés i Participació en línia
Servei gratuït i Online


L'activitat proposa era: fer un prezi basat en el tema dels animals i penjar-lo al bloc. He de dir, que pensava que seria més difícil fer un prezi però és basant intuïtiu i un cop t'acostumes pots fer moltes coses que per exemple amb el power point no ho pots fer. A continuació us deixo un vídeo tutorial pels qui comencin de zero com va ser el meu cas.



I també us deixo el meu primer prezi.

 

Per inserir una presentació de prezi, només hem de copiar el codi embed que surt en clicar a "insereix" i copiar aquest en la part HTML de la nostra entrada

Amb el prezi, al contrari que amb el power point, es treballa més l'hemisferi dret del nostre cervell, és a dir, treballa més les emocions, els sentiments, etc.

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Analitzant blocs educatius

L'activitat proposada es tracta d'analitzar un bloc educatiu. Em sembla una activitat molt positiva perquè així es pot veure com treballen altres persones que porten fent un bloc bastant més temps que jo. També perquè pot aportar idees de com fer les entrades, l'estructura o disseny del bloc, gatgets ideals, etc.

El bloc que analitzaré és http://www.blog.hermanosargensola.es/




Blogtañana és un blog fet a través de la mateixa plataforma que aquest bloc, és a dir, blogger. Aquest està fet per l'escola CEIP Hermanos Argensola que va dirigit a les famílies dels seus alumnes. Porta més de quatre anys publicant noticies, activitats, notes d'informació a través de vídeos, presentacions i escrits. Aquestes són redactades per les mestres encara que puntualment els alumnes fan alguna entrada.

Pel que fa a l'estructura del bloc, veiem com hi ha una gran quantitat de gatgets: agenda, fotografíes, rellotge, blocroll, el temps, enllaços a diigo amb recursos propis, webs relacionades amb l'escola, comptador de visites, traductor, RSS, notícies, arxiu del bloc. Està classificat per etiquetes (en núvol)

En la part superior dreta hi ha un menú amb vuit pàgines estàtiques: anglès, aula sisé, bloc, atenció a la diversitat, wikis, educació física,música, equip directiu.



dijous, 17 d’octubre del 2013

D'on podem treure les fotos?

Molts cops quan volem adjuntar una fotografia a un treball o utilitzar una fotografia per qualsevol cosa les anem a buscar a google fotografies. Avui us presentaré dos llocs webs on podem trobar imatges de molt bona qualitat i que els seus autors són conscients que poden ser agafades.


By Blackdisel
Flickr és un lloc web gratuït que permet emmagatzemar, buscar, ordenar i compartir fotografies en línia. Un dels avantatges que té és que saps que aquestes fotografies seran d'una bona qualitat, ja que moltes són penjades per gent que li agrada la fotografia professionals, estan ordenades per etiquetes, una mateixa fotografia està en diferents mides, etc. També podem trobar que aquestes es trobin amb copy right per la majoria estan sota llicència Creative Common
By Shuan_bao




Wikimedia Commons també és un lloc web gratuït dins del projecte de la Fundació Wikimedia on podem trobar un gran ventall de fotografies, ja que agrupa totes les imatges de tot el projecte. Com Flickr, estan ordenades per etiquetes i podem trobar un gran ventall de imatges.

Editor de vídeos de Youtube

Tots sabem que Youtube és un dels llocs webs més coneguts pel món, ja que actualment es poden veure milions de vídeos en línia però també és una bona eina per crear-los. A partir de l'editor de vídeos de Youtube pots crear la teva pròpia pel·lícula a través de gravacions pròpies. COM ES FA? Primer, hem d'entrar a Youtube a través del nostre compte de correu i clicar penjar un vídeo. A continuació posem els vídeos que volem que siguin part de la nostra pel·lícula i els posem la privadesa que vulguem (privat, públic o ocult). Després cliquem a editor de vídeos. A partir d'aquí pots començar afegir tota mena de transicions, efeces, audio, etc.

Els grans defectes d'aquest editor és que és línia i per aquesta raó pot ser que a vegades se'ns quedi clavat o nos ens deixi pujar el vídeo ja acabat, que és el que hem va passar a mi diverses ocasions. L'altre defecte és que hi ha molt poques músiques disponibles. És cert que tu pots posar-li la música que vulguis al teu vídeo, però corres el risc que sigui denunciat i al cap de poques hores treguin l'àudio. (per això trobem molts vídeos sense àudio).

A continuació us deixo amb el vídeo que vaig a fer a través d'aquest editor. El vaig fer a partir de fotogrames i posant-li una música.


dimarts, 1 d’octubre del 2013

Noteflight

Avui faré l'entrada sobre un programa molt útil pels amants de la música. Noteflight és un programa gratuit en línea que serveix per fer partitures. Pot compartir-les amb els teus amics o amb qui vulguis! Aquí us deixo la primera partitura que vam fer a la classe de música. Es tracta d'una cançó popular francesa, Frere Jacques



Per fer les vostres partitures només s'ha d'entrar en aquesta web i crear un usuari. Es important confirmar aquest compte a traves del correu que t'enviaran.