dilluns, 30 de setembre del 2013

Scoop.it

Scoop.it és una eina que permet reunir i organitzar el contingut de la web basat en un interès. A partir d'aquí tu pots crear un portal basat en una temàtica i compartir amb els teus amics per així donar-la a conèixer i que la segueixin. Ara us deixo un vídeo on explica que és scoop.it i les seves funcions a través d'un senzill exemple.

.               

Podeu veure a la part dreta de bloc com jo ja he fet el meu primer topic sobre la plàstica en l'educació infantil. També us deixo una pàgina web on explica detalladament com registrar-se a scoop.it i com fer el vostre primer topic (tema). http://enmarchaconlastic.educarex.es/2012/02/13/scoop-it/

Scoop.it és una bona eina per compartir els teus interessos o gustos amb els teus amics o familiars. Pots arribar el teu propi portal amb els teus tòpics i on la gent deixi els seus comentaris, opinions, etc.

Netvibes

Netvibes és un servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat. Això ens permet tenir-la en la pàgina d'inici i veure amb rapidessa els feeds favorits, notes de text, informació meteorològica, etc. També ens permetra tenir una organització envers la informació, no perdre webs i unes rutines d'aprenentatge.



Aquesta és la meva pàgina a netvibes. Després d'haver fet el teu compte només has de clicar a "añadir" (part superior esquerra) i partir d'aquí escollir el feeds que més t'agradin o et convinguin. Tot seguit aniran apareixen a la part inferior.

dimecres, 25 de setembre del 2013

Google Drive

Google drive és una eina que ens ofereix google per a desar, editar, comentar compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup.

Amb Google Drive podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents i etiquetar-los de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins l'espai anomenat My drive i classificar aquests per carpetes. A més a més pots pujar qualsevol tipus de documents per exemple: pdf, word, etc.

La feina per treballar amb google drive era un petit treball sobre els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules. Consistia a fer un document, una presentació i un formulari i un full de càlcul.

Document



Presentació



Formulari

 

Full de càlcul




Anteriorment ja havia utilitzat el Google drive així que no vaig trobar gaires problemes. Un dels grans avantatges d'aquesta eina és que es pot compartir amb altres companys. Després d'haver creat el document escollit, a través de la pestanya "crear" que trobem en Google drive, hem de clicar sobre el botó "comparteix", que es troba a la part superior dreta. A partir d'aquí podem convidar a les persones que vulguem i si aquestes poden: editar, comentar o visualitza.

Per publicar documents del drive només s'ha de clicar en "fitxer" i en "publica al web" i finalment copiar el codi embed que ens apareix i enganxar-lo en la part html de la nostra entrada. Aquest procediment canviar pel formulari que en lloc de "publica al web" hem de clicar sobre "insereix".

dimarts, 24 de setembre del 2013

Les webquests

Seguim amb el tema de bloc! La tasca d'avui era saber com pujar un vídeo d'una pàgina web, en aquest cas http://www.edu3.cat. Per adjuntar un vídeo hem de trobar el codi embed copiar-lo i enganxar-lo en la nostra entrada, però en la part html (trobarem la pestanya html a la part esquerra de la nostra barra d'eines). Aquesta part és la més fàcil, després hem d'anar a la part html on hem enganxat el link per ajustar les seves mides. Hem de trobar les paraules: "height" i "width" i anar el número que apareix a continuació fins trobar la mesura ideal per al nostre blog. Aquesta és la part que té més dificultats si no ho sabies prèviament

El vídeo en qüestió és aquest que trobareu més a baix. Tracta sobre les webquest. I que és això? Doncs bé, les webquest van ser creada per Bernie Dodge junt amb Tom March el 1995 i són propostes didàctiques de recerca guiada, que utilitzen principalment recursos d’Internet. Tenen en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.1


Ara us deixo amb un vídeo on es veu perfectament com en l'escola Gras i soler d'Esplugues de Llobregat treballen les constel·lacions zodiacals a través de les webquest. 

Edu3.cat

Personalment, mai havia sentit parlar de les webquest i ara amb la recerca d'informació i el vídeo crec que és una innovadora eina d'aprenentatge perquè els nens treballin un tema en concret utilitzant el món virtual i potenciï aspectes positius com ara: responsabilitat individual, treball en equip, creativitat, etc.


1 Informació extreta de:http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/sgad/modul_4/practica_3
2 És el codi que trobem en diverses webs per poder adjuntar els arxius, imatges, vídeos, etc.

Benviguts!

Hola, sóc l'Andrea Vílchez estudiant d'educació infantil a Blanquerna.

En aquest bloc hi trobareu diverses entrades on expressaré la meva opinió sobre diversos temes o exercicis realitzats a classe.


Espero que aquest bloc sigui una bona eina per comunicar-me amb als meus companys i em serveixi per un futur. 


Però abans de començar: Què és un bloc? Segons la Viquipèdia un bloc és un diari interactiu personal a Internet. Un bloc és dissenyat perquè, com un diari, cada article tingui data de publicació, de manera que la persona que escriu (bloguer) i les que llegeixen puguin seguir tot el que s'ha publicat i editat. Us deixo on explica més gràficament què és i les utilitats d'un bloc.

 

Per afegir el vídeo només en de clicar a "comparteix" i "insereix" que es troben a sota del vídeo, i copiar el codi embed en la part HTML de la nostra entrada (part superior esquerre)

Amb la informació que estat trobant i amb aquest vídeo penso que és molt bona idea fer un bloc, ja que crec que aquesta assignatura i les seves classes aniran un pas endavant, és a dir, després de les classes no quedarà la informació en l'aire sinó que es farà una entrada explicant i sobretot reflexionant i aquesta és la part més important. Serà una manera diferent d'aprendre i sobretot de compartir coneixements amb tothom.